Chci zavřít svůj účet na Facebooku

Dočasná deaktivace

Svůj účet můžete dočasně deaktivovat tak, že přejdete na stránku „Nastavení účtu“, která se nachází na kartě „Účet“ v pravém horním rohu obrazovky Facebooku. Ve spodní části této stránky najdete možnost deaktivace. Pokud tak učiníte, nebudete mít přístup k vašim informacím, dokud účet znovu neaktivujete. Zdá se, že váš účet byl smazán. Chcete-li jej znovu aktivovat, přihlaste se kdykoli.

Trvalá likvidace

Chcete-li se svého účtu trvale zbavit, musíte odeslat formulář, který najdete na stránce Žádost o odstranění účtu Facebook. Postupujte podle pokynů a počkejte na potvrzení. Standardem Facebooku je počkat dva týdny před smazáním vašeho účtu. Pokud se během této doby přihlásíte, proces se zruší.

Další možné alternativy k jeho odstranění

Facebook poskytuje e-mailové adresy, se kterými můžete kontaktovat skutečnou osobu. Pokud chcete účet smazat rychleji, napište do a zadejte odpovídající požadavek. Reakce může trvat několik dní.

Úvahy

Úplné uzavření nebo odebrání účtu Facebook je proces ve více krocích, který vyžaduje velkou péči. Během procesu byste měli být opatrní, abyste nevstoupili na Facebook, včetně dalších webů, které používají Facebook Connect. Jedná se o službu, která webům třetích stran umožňuje přístup k vašemu účtu Facebook za účelem získání informací nebo jako univerzální přihlášení. Pokud zadáte jeden z těchto webů, proces deaktivace nebo odstranění bude zrušen.

Zajímavé Články