Co je uzavřená skupina na Facebooku?

Recenze

Uzavřená skupina Facebooku je místem, kde se mohou členové sjednotit podle společných zájmů nebo spojení. Členové skupiny mohou zahájit diskuse a hlasování, sdílet fotografie, videa a dokumenty, plánovat události a přidávat do skupiny další členy. Na rozdíl od Facebookových stránek, které může vytvořit pouze oprávněný zástupce osoby nebo subjektu, může kdokoli vytvořit skupinu. Existují tři typy skupin, které se liší svou úrovní soukromí: otevřená, uzavřená a tajná.

Ochrana osobních údajů

Jak už název napovídá, otevřená skupina je otevřena všem členům Facebooku - i těm, kteří nejsou členy této skupiny. Veškerý obsah a seznam členů jsou viditelné pro všechny, kteří navštíví stránku skupiny, která se může objevit ve vyhledávačích. V uzavřené skupině mohou obsah zobrazit pouze členové, ale jméno a členové skupiny zůstávají viditelní pro širokou veřejnost. Tajná skupina je nejvíce omezená: obsah mohou vidět pouze členové, skupina se neobjevuje ve vyhledávačích ani v profilech jejích členů.

Použití

Tajná skupina Facebooku je ideální pro malé skupiny lidí, kteří se chtějí soukromě sdílet a spojovat, jako jsou členové rodiny, členové projektového týmu a blízcí přátelé. Vytvořte skupinu, pokud obvykle sdílíte obsah s konkrétní skupinou přátel na Facebooku. Místo nastavení soukromí jednotlivých příspěvků klikněte na název skupiny a sdílejte ji. Když vytvoříte skupinu, stanete se automaticky jejím správcem. Můžete schvalovat nové členy, měnit nastavení skupiny a zakázat určité uživatele.

Omezení

Členové skupiny Facebook mohou do této skupiny přidávat přátele, přestože jsou stále v tajnosti. Správce však může stávajícího člena odebrat nebo vyloučit. Pokud jde o publikace, mějte na paměti, že na Facebooku nemůžete publikovat uzavřené skupiny nebo tajemství kvůli jejich omezené úrovni ochrany osobních údajů. Můžete publikovat pouze otevřené skupiny.

Pokyny

Chcete-li změnit soukromí své skupiny na tajné, klikněte na název skupiny na levé straně domovské stránky Facebooku. Po načtení stránky skupiny klikněte vpravo na „Upravit skupinu“. Na stránce „Základní informace“ klikněte na tlačítko vedle „Soukromí“. Vyberte „Tajné (tajné)“ a klikněte na „Uložit změny“.

Zajímavé Články