Proč na Facebooku nevidím fotky svých přátel?

Proč nevidíte všechny informace

Facebook vám dává možnost omezit, jaké informace ve vašem profilu budete sdílet s ostatními uživateli. Výchozí nastavení webových stránek automaticky umožňuje každému vidět všechny vaše informace, včetně fotografií. Další vrstva ochrany soukromí na Facebooku umožňuje uživatelům sdílet informace pouze se schválenými „přáteli“. Nastavení Facebooku však jde ještě o krok dále a umožňuje uživatelům omezit přátele, kteří mají přístup k jakým informacím. To znamená, že někdo může být vaším „přítelem“ na Facebooku a nemusí vidět některé nebo dokonce všechny vaše obrázky.

Důvod č. 1: nastavení ochrany osobních údajů

Existuje několik důvodů, proč na Facebooku nevidíte obrázky svých přátel. První z nich je změna nastavení ochrany osobních údajů vašich přátel. Všichni uživatelé Facebooku mohou přizpůsobením nastavení ochrany osobních údajů omezit, kdo uvidí jejich fotografie nebo videa (obrázky a videa nahraná jinými uživateli, ale označená svým uživatelským jménem Facebook). Přizpůsobitelná nastavení umožňují vašim přátelům přidat jména lidí, kteří nemají přístup k obrázkům, a to i v případě, že to mohou ostatní lidé na vašem seznamu přátel. Pokud je vaše jméno na tomto seznamu, neuvidíte označené fotky tohoto přítele.

Důvod č. 2: individuální nastavení alba

Dalším způsobem, jak mohou vaši přátelé na Facebooku omezit, kdo může vidět vaše fotografie, je úprava nastavení jednotlivých alb. Možnosti jednotlivých alb zahrnují povolení pouze přátel, přátel přátel, sítí a pouze mě (vlastníka alba). Pokud vlastník alba učinil album soukromým pro všechny kromě sebe, ani jeho přátelé nemohou vidět obrázky v albu. Kromě toho mohou mít jednotlivá alba vlastní nastavení. Stejně jako u vlastního nastavení pro označené fotografie a videa mohou uživatelé přidat jména svých přátel na Facebooku blokovaných do seznamu, každý, jehož jméno se objeví v seznamu, nebude moci prohlížet ani přistupovat k obrázkům obsaženým v tomto seznamu. V tom albu. Vaši přátelé mohou mít různá nastavení ochrany osobních údajů pro různá alba, což znamená, že možná uvidíte některá alba, nikoli jiná.

Důvod č. 3: technická chyba

Facebook může, stejně jako všechny ostatní webové stránky, občas trpět technickým problémem, který může bránit v přístupu k informacím, jako jsou fotografie. Pokud si všimnete, že máte problém se zobrazením fotografií přátel, zeptejte se této osoby, zda byl váš přístup zablokován. Pokud tomu tak není, kontaktujte Facebook a odešlete zprávu o řešení problémů. Klikněte na záložku „Nápověda“ v pravé dolní části webu.

Zajímavé Články